Staar Behandeling

Gepubliceerd sep. 06, 23
5 min read

Oogkliniek Voor Oogtumoren: Diagnose En Behandelingsmogelijkheden

Oogkliniek Voor Diagnose Van Oogaandoeningen: Moderne TechniekenOogkliniek Voor Uveïtis: Behandeling En Begeleiding

Wel wordt hier de kans op complicaties van het netvlies na de operatie vergroot en zal de operatie langer duren. Ook komt het voor dat het niet mogelijk is direct een kunstlens te plaatsen. In dat geval moet dit op een andere dag gebeuren, met een tweede operatie. Heel zelden kan er tijdens de operatie een bloeding achter het netvlies optreden - Oogkliniek voor Oogziekten: Expertise en Behandelingsopties. Afdeling Oogheelkunde.

Een dergelijke complicatie is noch te voorzien, noch te voorkomen. Het treedt echter zeer zelden op, maar dit kan leiden tot slechtziendheid of blindheid. Zelden treedt er na de operatie een bacteriële infectie van het oog op. Een dergelijke infectie kan zeer heftig verlopen en kan in het uiterste geval leiden tot slechtziendheid of blindheid van het oog.

Oogkliniek Voor Hoornvliesaandoeningen: Transplantatie En Herstel

Verschijnselen van een bacteriële infectie in het oog zijn een toenemende roodheid en pijn van het oog, waarbij het zien steeds slechter wordt. Mochten deze verschijnselen optreden, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek Oogheelkunde - Hoe Kies je de Juiste Oogkliniek: Tips en Advies. ’s Avonds of in het weekend kunt u bellen met de Spoedeisende Hulp.

Oogheelkunde - Overzicht Van Onze SpecialismenDe Specialisten In Veilige Oogzorg

Dit komt doordat het netvlies vocht kan vasthouden (macula oedeem of Irvine Gass). Dit komt vaker voor bij diabetespatiënten (De juiste oogzorg op de juiste plek). Meestal is dit tijdelijk en verdwijnt dit na een aantal maanden met behulp van medicatie. Ook als er naast de staar nog andere oogaandoeningen zijn, kan het zien tegenvallen. Denk hierbij aan een lui oog, macula degeneratie, ernstig glaucoom, hoornvlies troebelingen, eerdere netvlies-problemen of verstoppingen van bloedvaten in het netvlies of oogzenuw.

Specialisten Oogheelkunde

Een enkele keer blijft een klein restje van de ooglens (lensbrokje) achter in het voorste deel van het oog. Lensbrokjes kunnen klem gaan zitten onder de iris en daardoor niet te zien zijn tijdens de operatie - Top Oogklinieken: Vind de Beste Oogzorg in Jouw Regio. Dit kan een vertraagde genezing van het oog veroorzaken. Soms blijven hierdoor langere tijd een lichte ontsteking In het oog en is het nodig het brokje alsnog met een kleine tweede operatie te verwijderen.

Oogkliniek: Ooglaseren, LensimplantatiesOogheelkunde - Overzicht Van Onze Specialismen

Het ontstaat doordat er zich een ‘vliesje’ vormt in het lenszakje (Oogkliniek voor Diabetische Oogzorg: Preventie en Behandeling). Hierdoor wordt het zien weer steeds slechter. Nastaar kan eenvoudig verholpen worden met een laserbehandeling. Dit is volledig pijnloos en gebeurt op de polikliniek. Een staaroperatie is een veilige en vrijwel pijnloze operatie, die ook op hoge leeftijd kan worden uitgevoerd.

Oogkliniek Voor Glaucoom: Behandelingsopties En BeheerDit draagt bij aan een belangrijke kwaliteitsverbetering van het leven. Natuurlijk is een operatie altijd een spannende en belangrijke gebeurtenis. Wij doen er alles aan om het zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Na afloop geven de meeste patiënten aan dat de ingreep erg is meegevallen, maar iedere operatie gaat gepaard met tijdelijk ongemak - Oogkliniek in [Jouw Stad]: Hoogwaardige Oogzorg bij Jou in de Buurt.

Druppel alléén het geopereerde oog. U begint met druppelen nadat u het oogverband heeft verwijderd. Druppel volgens schema (pdf onderaan deze pagina) gedurende vier weken. Als u meerdere soorten druppels gebruikt, wacht dan minimaal tien minuten tussen de verschillende druppels. Als het flesje binnen vier weken leeg is, kunt u met het herhalingsrecept naar uw eigen apotheek voor een nieuw flesje.

Oogcentrum

Oogkliniek Voor Ooglidchirurgie: Verbetering Van De OogcontourenOogkliniek Voor Oogtumoren: Diagnose En Behandelingsmogelijkheden

U mag de eerste dagen na de operatie niet zwaar tillen, persen of sporten. U mag de eerste maand geen make-up gebruiken aan het geopereerde oog. De eerste maand mag u niet zwemmen of de sauna bezoeken. Oogkliniek voor Staaroperaties: Veilige en Effectieve Behandeling. Wrijf de eerste acht weken niet in uw oog. Probeer stoten te voorkomen (Oogkliniek voor Oogprothesen: Reconstructieve Opties).

U kunt eventueel de oogdop dragen in de douche. Ja, liefst met een beschermende bril of zonnebril op mag u fietsen. Oogkliniek voor Oogtumoren: Diagnose en Behandelingsmogelijkheden. Ja, u mag best bukken om iets op te rapen, maar zorg dat u niet zo lang bukkende activiteiten doet tot u een bonzend hoofd krijgt. Dus de eerste week geen onkruid wieden of de tuin omspitten.

Ogen Kliniek Nederland

U mag alleen autorijden als het andere oog voldoet aan de rijbewijseisen - Ogen Kliniek Nederland. Uw oogarts laat u weten of u wel of niet mag autorijden. U mag daarnaast niet autorijden bij dubbelzien of als u hinder (tranen, pijn) ondervindt bij het zien. Ja, u mag gewoon naar de fysiotherapie/gymnastiek. Maar let op met bukken en flinke inspanning.

Ja, maar na de operatie heeft u een leesbril (eventueel uw oude bril) nodig. U kunt tijdelijk een goedkope leesbril van +3. 0 kopen bij de drogist. Ja, de eerste weken tot soms maanden, maar meestal valt dit erg mee. U kunt hiervoor zogenaamde “kunsttranen” kopen bij drogist of apotheek.

Oogheelkunde - Overzicht Van Onze Specialismen

Ja, na de operatie kan het hoornvlies nog wat troebel zijn, maar meestal trekt dit na een week weer bij. Bovendien is uw oude bril nu niet meer op de juiste sterkte. In principe mag u 2 dagen na de staaroperatie weer gaan werken, behalve als u erg stoffig werk heeft, zoals werken in stallen, timmerman, duiven houden, etc.

Nee, de eerste 4 weken na de staaroperatie niet, want u mag niet over het bovenooglid wrijven - staaroperatie kosten. Bij een staaroperatie wordt de eigen, troebele lens, vervangen door een implantlens of kunstlens. Er zijn verschillende types: monofocale (standaard) lenzen, torische lenzen, multifocale lenzen en torische multifocale lenzen. Alleen de standaard (monofocale) lenzen worden volledig vergoed door de zorgverzekering.

Oogcentrum

Per lens kan dat 500 tot 1000 euro bedragen. Alle lenzen worden zo goed mogelijk op uw eigen ogen afgestemd. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw eigen, bestaande (bril)sterkte en met de meetwaarden van uw oog. Ook worden uw “kijkwensen” meegenomen bij de bepaling welke lens (type en sterkte) het meest bij u past.

Meestal is dat nu ook het geval. Dat na een staaroperatie ondanks een nieuwe kunstlens toch nog een (lees)bril nodig is, is dan ook gebruikelijk. Sommige mensen hebben voor de staaroperatie geen vertebril, maar alleen een (kant-en-klaar) leesbrilletje (staaroperatie kosten). Sommige mensen dragen een multifocale bril. Na een staaroperatie blijft dit vaak zo.

Meer van Verzorging

Navigation

Home

Latest Posts

Knie Operatie

Published Sep 22, 23
6 min read

Heupprothese Operatie - Medisch Centrum

Published Sep 20, 23
7 min read

Is Mijn Heupprothese Toe Aan Vervanging?

Published Sep 20, 23
6 min read