Ik Herstel Van De Operatie Voor Een Kunstheup

Gepubliceerd sep. 04, 23
6 min read

Herstel Na Plaatsing Van Een Heupprothese

Opstaan Verplaats u naar de rand van de zitting. Zorg ervoor dat u uw geopereerde been iets naar voor zet tijdens het opstaan. Duw u af op de leuning. Duw niet op uw bovenbenen. Probeer nooit op te staan door u op te drukken op beide krukken: dit is onstabiel waardoor u kunt vallen.

Wat Is Een Totale Heupprothese?Heupprothese Operatie - Medisch Centrum

Nadat de wonde volledig genezen is en de hechtingen verwijderd zijn, neemt u het best een douche. Om verkeerde bewegingen te vermijden gaat u beter niet in bad. Voornamelijk het in- en uitstappen kan gedurende de eerst zes weken het grootste probleem vormen. In en voor de douche, kunt u een antislipmat gebruiken.

Geplande Totale Heupprothese

Een plastieken krukje in de douchecel plaatsen, helpt om niet lang te moeten staan (Wat is een totale heupprothese?). Er bestaan ook zitjes, klapstoeltjes die aan de wand worden vastgemaakt. Bij het wassen aan de wastafel zit u het best neer - Heupslijtage artrose en prothesen. Het wassen van de voeten zal voor iedereen wat moeilijker zijn omdat diep vooroverbuigen niet mag.U kunt ook gebruik maken van een spons die op een lange steel bevestigd is of een grote handdoek die u nat maakt en inzeept. Om u af te drogen gebruikt u het best een grote badhanddoek Als het toilet te laag is, en u problemen ondervindtbij het neerzitten of opstaan van het toilet, kan een toiletverhoger een grote hulp zijn.

Geplande Totale Heupprothese

Deze en andere hulpmiddelen kunt ubekomen bij uw ziekenfonds(zie fig. 26). Kledij aan- en uittrekken kan voor moeilijkheden zorgen bv. slip, broek, rok, kousen, schoenen. Zorg ervoor dat u daarbij geen verkeerde bewegingen uitvoert (bv. kruisen van de benen bij het aantrekken van kousen of het diep vooroverbuigen in zit om de schoenveters dicht te knopen.

Tijdens de eerste weken is het behoorlijk lastig om lang te staan (bv. bij strijken, afwassen of groenten snijden) - operatie heup. Ga hiervoor zitten en kies een hoge en stabiele kruk of de leuning van een stoel Veel optillen moet u in de eerste weken vermijden, zeker zolang u nog met krukken stapt (bv.

Heupprothese / Operatie

Om een voorwerp op te rapen of een werkje uit te voeren dicht bij de grond, gaat u het best als volgt tewerk: neem met de hand van de geopereerde zijde een vaste steun vast (bv - Aandoening: Revisie heupprothese. stoel, tafel) en breng uw lichaamsgewicht over op het niet-geopereerde been - Zorggids Totale Heup Prothese. Buig het lichaam naar voor en zwaai gelijktijdig het geopereerde been naar achter.

Het gras afrijden kan pas na zes weken uitgevoerd worden. Als u op de knie gaat zitten om te werken, doet u dit beter op de knie van de geopereerde zijde (zie fig. 27). Werk dan steeds recht voor u en zorg ervoor dat uw tuingereedschap voor u ligt, zo hoeft u zich niet om te draaien tijdens het werken ( Heupprothese, informatiebrochure Heupprothese, informatiebrochure Wandelen Wandelen is de beste sport tijdens de revalidatie.

Operatie Heup

Op het ogenblik dat u voldoende controle heeft herwonnen over uw geopereerde been kunt u na zes weken weer autorijden. Raadpleeg wel vooraf de voorwaarden van uw autoverzekering. Deze content werd geschreven door : Dr. Yves Devlies, Dr. Pieter-Jan De Roo, Dr. Paul Gunst, Dr. Jan Noyez, Dr. Luc Van den Daelen, Dr.

Totale Heupoperatie Met Nieuwe TechniekHeup Operatie
Heupvervanging HeupprotheseKnieprothese
Heupslijtage En HeupprotheseHeup, Nieuw, Dagbehandeling

Als bij heupslijtage blijkt dat fysiotherapie en/of medicijnen geen verlichting geven, bespreekt de arts met u de optie voor een nieuwe heup (kunstheup). Deze heupprothese wordt tijdens een operatie van één tot twee uur geplaatst (Heupslijtage en heupprothese). Een heupgewricht bestaat uit een heupkop en een heupkom. De kop draait in de kom als een kogel.

Heupprothese Nieuwe Heup - Orthopedie

U wordt met uw medepatiënten opgenomen - heup operatie. Op de verpleegafdeling is een huiskamer ingericht, waar u samen met uw medepatiënten revalideert. U oefent er stapsgewijs de dagelijkse dingen. Onderdeel van het nazorgtraject is steun van uw medepatiënten en uw begeleider. Bijvoorbeeld tijdens een groepsconsult. Een groepsconsult is een gezamenlijke controleafspraak van verschillende patiënten.

Allereerst gaat u met de polikliniekassistent in gesprek over uw voortgang, vragen en klachten. Daarna bespreekt men in de groep één voor één het verloop van het herstel en er is gelegenheid tot het stellen van vragen (Plaatsing nieuwe heup). Bij complicaties krijgt u aansluitend op het groepsconsult een consult bij verpleegkundig specialist of de orthopeed, in een aparte ruimte.

Vind Het Beste Ziekenhuis Voor Heupslijtage

Tijdens het consult krijgt u uitgebreid antwoord op uw vragen. Er is meer tijd dan in een individueel consult. Daarnaast gaat de verpleegkundig specialist in op wat men wel en niet mag doen met de nieuwe heup of knie. U mag op de dag van de operatie uit bed. Hiervoor moet u wel voldoende kracht en gevoel in de benen hebben.

Dit doet u onder begeleiding van de verpleegkundige. In het ziekenhuis gaat u gedurende de opname verder oefenen met lopen. Dit doet u samen met uw medepatiënten. Vaak is door de pijn een afwijkende manier van lopen ontwikkeld. Voor uw herstel is het is belangrijk om weer zo normaal mogelijk te gaan lopen.

Operatie Nieuwe Heup

Dit is afhankelijk van uw manier van lopen en spierkracht. De pijn is vaak grotendeels meteen na de operatie verdwenen. Echter kunt u wond- en spierpijn ervaren. Deze pijn wordt geleidelijk aan minder - Zorggids Totale Heup Prothese. Bij pijn kunt u extra pijnmedicatie aan de verpleegkundige vragen. U krijgt ook pijnmedicatie mee naar huis.

Dit pijnlijke gevoel verbetert zonder behandeling. Het betekent zeker niet dat de prothese niet goed functioneert of los zit. De wond zit aan de buitenzijde van de heup. De wond is onderhuids gehecht. U ziet alleen een knoopje aan het begin en einde van de wond. Deze zijn oplosbaar. Na de operatie krijgt u een pleister die twee weken kan blijven zitten.

Ik Herstel Van De Operatie Voor Een Kunstheup

Zes weken na uw operatie is het groepsconsult, samen met de medepatiënten die in dezelfde week als u een heupprothese hebben gekregen (Artrose/slijtage aan de heup). Hierbij is ook de verpleegkundig specialist en polikliniekassistent aanwezig. Eerst heeft u individueel een gesprek met de polikliniekassistent over uw voortgang, vragen en klachten. Hierna bespreekt de verpleegkundig specialist in de groep het verloop van het herstel en kunt u vragen stellen.

Vervolgens zoekt u ‘Orthopedie Groot Eindhoven’. U kunt nu uw behandeling in Máxima MC selecteren. Druk op de knop ‘Start’ en alle voor u relevante informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn. Voorbeeld oefening nieuwe heup: Bekijk alle oefeningen. Heupinjectie arthrografie. Met de voorste benadering, een vrij nieuwe operatietechniek, kan een heupprothese worden geplaatst zonder het losmaken van spieren.

Heupprothese En Revisie Heupprothese

Lucas van Gool is begin 50 als hij hoort dat beide heupen zijn versleten. De duur van uw verblijf op de verpleegafdeling na de operatie is in principe twee nachten. U mag weer gaan fietsen als u geen krukken meer gebruikt en voldoende kracht in uw benen heeft. Gebruik bij voorkeur een damesfiets vanwege de lage instap.

Eventueel oefenen op een hometrainer is aan te raden. U mag weer gaan autorijden als u geen krukken en pijnmedicatie (die uw reactievermogen vermindert) meer gebruikt. Ook is het van belang dat u voldoende kracht in uw benen heeft. Tijdens de eerste controle wordt dit met u besproken. Heupvervanging heupprothese. Raadpleeg ook de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij.

Meer van Verzorging

Navigation

Home

Latest Posts

Knie Operatie

Published Sep 22, 23
6 min read

Heupprothese Operatie - Medisch Centrum

Published Sep 20, 23
7 min read

Is Mijn Heupprothese Toe Aan Vervanging?

Published Sep 20, 23
6 min read