Laat Uw Ogen Vakkundig Controleren

Gepubliceerd sep. 15, 23
7 min read

Oogheelkunde - Ziekenhuis

Daar bevindt zich de ooglens. De oogarts kan met het licht zien of er troebelingen zijn in de ooglens en zo ja, hoe ver die staar zich al heeft ontwikkeld. Daarnaast onderzoekt de oogarts of uw ogen verder gezond zijn. Wie nog goed genoeg ziet om zonder problemen het dagelijkse werk en hobby’s te kunnen doen, hoeft zich (nog) niet te laten behandelen.

Het is echter wel realistisch om rekening te houden met een staaroperatie in de toekomst. Staar wordt immers nooit minder; het gezichtsvermogen gaat langzaam maar zeker toch achteruit. Zodra de staar te hinderlijk wordt, kan uw gezichtsvermogen weer worden hersteld met een staaroperatie. Verwijzing naar oogarts zonder wachtlijst. Wanneer dit moet gebeuren, kunt u in principe zelf bepalen, maar wel in overleg met uw oogarts.

Oogkliniek Voor Pterygium: Diagnose En Verwijdering

Polikliniek OogheelkundeOogkliniek Voor Nachtzichtproblemen: Diagnose En Behandelingsadvies

Als het oog verder gezond is, kan een staaroperatie het gezichtsvermogen vrijwel volledig herstellen (Oogkliniek voor Oogheelkundig Onderzoek: Uitgebreide Controles). Bij deze operatie haalt de oogarts de troebele lens uit het oog en vervangt deze door een kunstlens. De oogarts opereert altijd maar één oog per operatie. Zo kunt u kort na de operatie alles weer doen, omdat u nog voldoende zicht heeft door uw niet-geopereerde oog.

Voor iemand met een redelijke gezondheidstoestand heeft deze operatie heel weinig risico’s Ook op zeer hoge leeftijd is de operatie nog goed te ondergaan. Oogkliniek voor Oogontstekingen: Diagnose en Behandelingsmogelijkheden. Overigens is opereren de enige manier om echt iets te doen aan ouderdomsstaar. Er bestaan geen medicijnen tegen staar. Ter voorbereiding op de operatie is het nodig een biometrie te verrichten.

Oogkliniek

Tevens kan het nodig zijn een pré-operatief onderzoek te laten verrichten door de anesthesist. De operatie vindt meestal in dagbehandeling plaats. Dat wil zeggen dat u een aantal uren in het ziekenhuis bent, meestal 1,5 á 2 uur. Houdt u er rekening mee dat u geen make up en/of nagellak draagt.De voorbereiding voor de operatie duurt ongeveer drie kwartier (Oogkliniek 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Oogzorg). Er wordt een pupil verwijdend tabletje in het oog geplaatst. Oogkliniek voor Kleurenblindheid: Onderzoek en Begeleiding. U krijg een OK-jasje aan en sloffen om de schoenen. Er wordt uit voorzorg een infuusnaaldje in de hand/arm geplaatst. Vervolgens krijgt u verdovingsdruppels in het oog. In bijzondere situaties is ook narcose mogelijk.

Oogartsen In Nederland

De operatie duurt ongeveer een half uur. Meestal wordt een flexibele opvouwbare kunstlens in het oog geplaatst en is geen hechting nodig. Soms wordt een andere kunstlens gebruikt en soms is het wel nodig om te hechten. Het uiteindelijke resultaat van de operatie wordt hierdoor niet beïnvloed. Bij de staaroperatie krijgt u een kunstlens geïmplanteerd.

Alle kunstlenzen zijn van exact dezelfde kwaliteit. In de meeste gevallen is een monofocale kunstlens het meest geschikt. Deze kunstlens wordt dan ook standaard gebruikt. Soms is een torische kunstlens (met cilinder) of een multifocale kunstlens (met leesgedeelte) of een torisch-multifocale lens meer geschikt. Dit kan bij het vooronderzoek worden bepaald en besproken.

Oogkliniek Voor Staar: Behandelingsopties En Nazorg

Meer informatie hierover kunt u krijgen van uw behandelend oogarts. Een dag voor de operatie en op de dag zelf start u met de voorgeschreven oogdruppels. Ook na de operatie moet uw oog gedruppeld worden. U krijgt van de assistente een schema mee, waar precies op staat welke druppels u moet gebruiken, hoe vaak, wanneer en hoe lang u dit moet doen.

Oogkliniek Voor Hoornvliesimplantaten: Verbetering Van Het ZichtStaaroperatie Herstel

Via de apotheek kunt u eventueel een druppelbril of hulpstuk kopen. Na een staaroperatie is het niet mogelijk zelf auto te rijden. Begeleiding, ook wanneer men met het openbaar vervoer of met de taxi is gekomen, is aan te bevelen. Na de operatie zult u zichzelf nog één week in acht moeten nemen.

Oogcentrum

De Juiste Oogzorg Op De Juiste PlekOogkliniek Voor Oogspierafwijkingen: Behandeling En Oefeningen

Na de eerste week mag u weer autorijden, mits u in bezit bent van een geldig rijbewijs. Ook mag u één week geen make-up gebruiken en moet u uitkijken met het wassen van uw haar. Na één week kunt u ook weer sporten. De oogarts adviseert om de eerste week ’s nachts met een oogdop op te slapen.

Dit komt door de operatie. Doordat uw huidige brilcorrectie niet meer klopt zult u met de bestaande bril meestal niet goed meer kunnen zien. Uw oog zal zo’n 4 á 6 weken nodig hebben om te herstellen - Oogkliniek voor Diabetische Oogzorg: Preventie en Behandeling. Na deze periode zal uw gezichtsscherpte stabiel zijn en kan er, indien nodig, bepaald worden wat de sterkte van uw nieuwe brillenglas moet zijn.

Oogkliniek Voor Glaucoom: Behandelingsopties En Beheer

Indien u na één maand een staaroperatie ondergaat aan het tweede oog, is het niet zinvol om daarna een bril met twee vensterglazen te dragen. Beter kunt u dan de bril afzetten en een tijdelijke leesbril gebruiken. Wanneer u aan beide ogen geopereerd moet worden, wordt tussen beide ingrepen ongeveer vier weken aangehouden.

Oogkliniek Voor Maculadegeneratie: Behandeling En OndersteuningOogheelkunde - Ziekenhuis

Een periode van vier weken kan onwenselijk zijn. Oogkliniek: Specialistische Behandelingen voor Oogaandoeningen. Bijvoorbeeld wanneer een groot sterkteverschil tussen beide ogen bestaat tussen de twee operaties. Verkorting van de tussenliggende periode is dan mogelijk. Na de operatie dienen de ooglidranden tweemaal per dag voorzichtig schoongemaakt te worden. Oogheelkunde - Ziekenhuis. U kunt dit zelf doen met een washand en lauw water uit de kraan.

Oogkliniek Voor Oogprothesen: Reconstructieve Opties

Wat te doen bij problemen in de eerste 24 uur na de operatie? Enige pijn na het uitwerken van de verdoving is normaal - Rapport van de oogarts - Oogheelkunde. Bij aanhoudende drukkende, stekende pijn neemt u 1 tablet Paracetamol 500 mg en 1 tablet Diamox 250 mg - Ogen Kliniek Nederland. De Diamox en paracetamol krijgt u van de afdeling mee.

Wanneer u pijn blijft houden, neemt u contact op met het ziekenhuis. Het is ook normaal dat het oog in het begin traant en daardoor de neus loopt. Wat te doen bij problemen na de eerste paar dagen? Bij een plotselinge vermindering van het gezichtsvermogen dient u direct contact op te nemen met het ziekenhuis.

Oogkliniek Voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder Bril

Irritatie die aanvoelt als een vuiltje in het oog dat niet verwijderd kan worden, wordt veroorzaakt door de wondjes en gaat vanzelf over. Een staaroperatie is een veilige operatie met weinig kans op complicaties. Als er een complicatie optreedt is deze bovendien meestal goed te verhelpen en levert meestal geen blijvende problemen op. Oogkliniek voor Oogverzorging bij Ouderen: Gerichte Ondersteuning.

Voorbeelden hiervan zijn: bloeding tijdens de operatie (1 op 2000) netvliesloslating (1 op 3000) infectie in het oog (1 op 2000). Oogkliniek voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder Bril. Veel mensen zien wel eens “vlekken” (een vlekje, draadje of stipje met kijken). Dit zijn glasvochttroebelingen, een soort eiwitklontjes in het oog. Het hoort bij een normaal verouderingsproces van het oog en kan meestal geen kwaad.

Oogkliniek Voor Pterygium: Diagnose En Verwijdering

Na een staaroperatie bemerken een op de tien mensen opeens het optreden van deze vlekken of verergering hiervan (hoe ontstaat staar). Ook dit kan over het algemeen geen kwaad en gaat vanzelf grotendeels over. Indien de vlekken gepaard gaan met lichtflitsen en/of gezichtsvelduitval dient wel met spoed (binnen 24 uur) het netvlies gecontroleerd te worden.

Klachten hiervan kunnen zijn: wazig zien of lichtgevoeligheid. Nastaar kan vrij snel na de operatie al optreden, maar het kan ook jaren duren. De behandeling is met de laser. Hierna zijn de klachten vrijwel altijd verholpen. Deze folder geeft in het kort weer wat er gebeurt wanneer u aan staar wordt geopereerd.

Oogkliniek Voor Oogvermoeidheid: Advies En Oplossingen

Zie voor contactgegevens de website van ziekenhuis St Jansdal. Oogartsen in Nederland.

Bij een staaroperatie wordt de kern van de lens vergruisd met ultrageluidsgolven (phako emulsificatie). Een staaroperatie kan op de polikliniek gedaan worden of in het Operatiecentrum. Deze informatie gaat over de operatie op de polikliniek.

Meer van Klinieken

Navigation

Home

Latest Posts

Knie Operatie

Published Sep 22, 23
6 min read

Heupprothese Operatie - Medisch Centrum

Published Sep 20, 23
7 min read

Is Mijn Heupprothese Toe Aan Vervanging?

Published Sep 20, 23
6 min read